Magyar falu program

A Magyar Falu Program az Európai Unió és a magyar kormány által támogatott program, amelynek célja a vidéki térségek és a falvak fejlesztése. A program keretében a vidékfejlesztési programokon keresztül támogatják azokat a projekteket, amelyek a falvak fejlesztését célozzák.

A Magyar Falu Program 2023 részei közé tartoznak a következők:

  1. Közösségi fejlesztések: olyan projektek, amelyek az adott falu közösségének életminőségét javítják, például sportpályák, játszóterek, parkok, közösségi házak építése vagy felújítása.
  2. Infrastrukturális fejlesztések: olyan projektek, amelyek javítják a falu infrastruktúráját, például útépítés, víz- és csatornahálózat fejlesztése, hulladékkezelési rendszerek fejlesztése.
  3. Gazdaságfejlesztés: olyan projektek, amelyek a helyi gazdaság erősítésére irányulnak, például agrárgazdaság fejlesztése, turizmus fejlesztése, kis- és középvállalkozások támogatása.

A program keretében lehetőség van önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások, alapítványok és magánszemélyek számára pályázni. A pályázatok elkészítése során fontos figyelembe venni a program céljait és feltételeit, és a pályázatnak a program keretein belül kell megvalósulnia.

A Magyar Falu Program célja a vidéki térségek és a falvak életminőségének javítása, az ott élő emberek és a helyi gazdaság támogatása. A program keretében lehetőség van a helyi közösségek bevonására, a helyi erőforrások kihasználására, és a vidéki térségek fenntartható fejlődésének elősegítésére.