Diploma a fotelből – Online kurzusok a világ legrangosabb egyetemein

A 90-es évek elején a kisváros széléről szinte elképzelhetetlen volt, arról gondolkodni is, hogy külföldi egyetemre jelentkezzek. 30 évvel később a gyermekem számára pedig evidencia lesz, hogy külföldi egyetemen tanuljon. És még abban is válogathat, hogy személyesen vesz részt az egyetemi kurzusokon vagy online akár több egyetemi kurzust is folytat.

A számítástechnika fejlődése és a technikai változásokra jól reagáló egyetemek felépítették online képzési rendszerüket, így ma már a világ minden tájáról – a hallgatók egyetem kapuján való belépése nélkül- oktatják az egyetemi tanárok a diákokat.

Magyarországon népszerű  online képzések és kurzusok gyűjtőhelyéről a Courseráról számos online kurzus elérhetőségéhez lehet eljutni.

Itt választhatunk rangosabb és kevésbé rangos egyetemek közül és a pénztárcánkhoz mérhető kurzust.

online képzések

Persze semmilyen formában nem tanulhatunk körültekintés nélkül. Míg  hagyományos formában működő egyetemeket és az kurzusokat is jól összehasonlítjuk, az online képzések esetén is alapos körültekintést igényel, hogy mennyire megalapozott az adott online képzés háttere és a megszerezhető diploma vagy tanúsítvány mely országokban elfogadott.

Ugyanis a fotelből szerzett tudás kényelmes ugyan, de a kényelem és a távolság a fals online képzésekre is lehetőséget teremt.

Az online képzésekre való jelentkezés esetén, fontos körbejárni, az adott ország oktatási rendszerét, az egyetem elismertségét és az online kurzusairól alkotott véleményeket.