Kisüzemi pályázat

Az Európai Unió és a magyar kormány is számos pályázati lehetőséget kínál a kis- és középvállalkozások számára, amelyek célja a kisüzemi termelés és vállalkozások támogatása. Az alábbiakban néhány példa látható a kisüzemi pályázatokra, amelyek várhatóan 2023-ban is elérhetők lesznek:

  1. GINOP pályázatok: A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében több pályázati lehetőség is elérhető a kis- és középvállalkozások számára. A program célja az innováció, a versenyképesség és a fenntartható gazdasági növekedés támogatása. A GINOP pályázatok keretében lehetőség van támogatást igényelni a termelőeszközök, gépek és berendezések beszerzéséhez, valamint a fejlesztési projektekhez.
  2. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP): Az UMVP célja a vidékfejlesztés és a mezőgazdasági termelés támogatása Magyarországon. A program keretében lehetőség van támogatást igényelni a kis- és középvállalkozásoknak a vidéki turizmus, az élelmiszeripari termelés, valamint a mezőgazdasági termelés terén.
  3. Helyi termékek támogatása: Az Európai Unió Helyi termék védjegy programja célja a helyi termelők és termékek támogatása, valamint az egészséges életmód és az élelmiszerbiztonság előmozdítása. A program keretében lehetőség van támogatást igényelni a kisüzemi élelmiszeripari termelőknek, például az új termékek fejlesztéséhez, a piacra lépéshez és a termékek népszerűsítéséhez.
  4. KMOP pályázatok: A Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében számos pályázati lehetőség elérhető a kis- és középvállalkozások számára. A program célja az innováció, az emberi erőforrások fejlesztése és a vállalkozások versenyképességének növelése.

Fontos megjegyezni, hogy nemcsak az aktuális pályázati lehetőségek, de a kisüzemi pályázat feltételei is folyamatosan változnak, ezért érdemes rendszeresen tájékozódni a legfrissebb információkról a pályázatfigyelő portálokon.