Két négycsillagos gyógyszálló létesül Siófokon

Két négycsillagos gyógyszálló alapkövét tették le Siófokon hétfőn. A Siófok Medihotel és az Amancsics Medihotel évekkel korábban elakadt, félkész beruházások folytatásaként valósul meg jelentős uniós támogatással, magyar vállalkozók beruházásaként.

Waller Kornél, a magyar vállalkozók tulajdonában lévő Könyvelőház Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a belvárosban, a hajókikötő szomszédságában megépülő Siófok Medihotel megvalósításához az Európai Unió és a magyar állam 1 milliárd forintos támogatást biztosít a mintegy 400 millió forintos önerő mellé. A négyszintes, majdnem 6 ezer négyzetméteres egészségturisztikai beruházás egy wellness és egészségügyi részlegből, továbbá egy 70 szobás, 205 férőhelyes szállodai részlegből fog állni, és 40 munkahelyet teremt.

Magyar magánszemélyek a beruházó cég tulajdonosai. A szálloda területét egy pénzügyi vállalkozástól bérlik, amelyet a későbbiekben terveznek megvásárolni. Az uniós támogatást tavaly nyerték el, azóta zajlottak az előkészületek az engedélyek beszerzésével. Szeretnék felgyorsítani a munkálatokat, hogy az új hotel augusztusra megnyithasson.

Siófok központjától távolabb kívánja megépíteni az Amancsics Medihotelt a magyar befektetők tulajdonában lévő Rebamey Holdong Kft. A négyszintes, majdnem 3600 négyzetméternyi alapterületű, 62 férőhelyes hotel nagyrészt egészségügyi célokat szolgál majd a tervek szerint. Az alapkőletételnél a beruházó társaságot képviselő fejlesztési tanácsadó, Galvács Ottó elmondta, a közelmúltban nyertek el 495,5 millió forintos uniós támogatást a meglévő több mint 200 millió forintos önerejükhöz. A helyszínen évekkel korábban egy holland vállalkozó kívánt apartmant építeni külföldi nyugdíjasoknak, de a beruházás félbe maradt.